CASESTUDY

Wijs en van Oostveen

De digitale transformatie van het huidige bedrijfsmodel naar een nieuw managementbesturingssysteem voor een vermogens-/vermogensbeheerder.

In oktober 2020 nam FutureXL een opdracht van Wijs & van Oostveen aan een actieplan te realiseren voor de digitale transformatie van de kernprocessen van het bedrijf (data en informatiestromen) na een gedetailleerde analyse van de huidige bedrijfssituatie.

Informatiestroom en gebruiksmodel

Ons actieplan beschrijft de implementatie van het informatiestroom- en gebruiksmodel, het daarop afgestemde besturingsmodel en de IT-infrastructuur met de onderliggende businesscase. Als Wijs & van Oostveen het plan en de onderliggende business case goedkeurt, wordt FutureXL gecontracteerd voor de uitwerking en implementatie van het voorgestelde informatiestroom- en gebruiksmodel, het besturingsmodel en de bijbehorende IT-infrastructuur.

Het eindrapport is in december 2020 besproken en in januari 2021 heeft Wijs & van Oostveen FutureXL de opdracht gegeven het plan verder uit te werken tot een overeenkomst, service level agreements (SLA’s), gedetailleerd projectplan, inclusief mijlpalen en deliverables per fase.

Besturingssysteem vervangen

Met deze keuze voor FutureXL heeft Wijs en van Oostveen ervoor gekozen om haar huidige besturingsmodel te vervangen door een nieuw managementbesturingssysteem (“end-to-end” workflow met volledige integratie van alle benodigde functionaliteit). Uit dit bedrijfsmodel vloeit vervolgens de benodigde IT-infrastructuur voort, waarbij het beheer van de IT-infrastructuur volledig wordt uitbesteed op basis van een SPOC en een overeengekomen SLA.

Resultaat

Met deze digitale transformatie van het besturingsmodel is Wijs & van Oostveen volledig ontzorgd op het gebied van beheer en onderhoud van de benodigde IT Infrastructuur. FutureXL wordt verantwoordelijk voor de diensten beschreven in de SLA’s en Wijs en van Oostveen krijgt zo een nieuw managementbesturingssysteem, waarin alle relevante gegevens eenmalig worden vastgelegd daar waar die de organisatie het eerst bereiken.

Binnen deze workflow vindt de verrijking plaats en wordt de benodigde functionaliteit in het platform geïntegreerd. Dit schept de nodige flexibiliteit voor Wijs en van Oostveen zich te richten op het uitbreiden van haar huidige klantenportfolio en het aanbieden van nieuwe diensten.

Laten we beginnen

Begin met het creëren van meer waarde door data in uw organisatie te gebruiken met onze begeleiding