STAP VOOR STAP AANPAK

Uw stappen in digitale transformatie voor significante waardecreatie

Via een aantal stappen identificeren en realiseren wij voor u tot nog toe onbenutte waarde binnen uw organisatie. De breedte en diepte van die stappen verschilt uiteraard van geval tot geval en de exacte invulling van het stappenplan wordt daarom vooraf met u bepaald.


Stap 1

Inspiratiesessie

Een workshop van ongeveer 1 dag waarin we vanuit een holistisch perspectief uitleggen hoe bedrijfsambities kunnen worden gerealiseerd door effectief gebruik te maken van waardevolle data die al binnen uw organisatie aanwezig is. Onderwerpen: Digitale strategie en re-engineering van uw balans, wetgeving, IT-transformatie door over te stappen van applicaties naar datacentrisme, gedragsverandering door middel van leiderschapsprogramma’s in digitaliserings context. Wat zijn de specifieke ontwikkelingen, business kansen en -bedreigingen en hoe kunnen we een goede co-venture met u aangaan?


Stap 2

Digitale due diligence

Door een ‘digitale thermometer’ in uw organisatie te steken, laten we u zien waar u werkelijk (of juist nog niet) staat op het gebied van planning en uitvoering op het gebied van digitale transformatie- en bedrijfsverbetering. Langs de assen van holisme, strategie, financiële ratio’s. Wetgeving en compliance, IT-transitie en digitale mogelijkheden van uw organisatie. Wij leveren u binnen twee weken een glasheldere Polaroid-foto die het digitale potentieel van uw organisatie laat zien.


Stap 3

Future Fit Analyse

De start van het traject is het verkennen van uw (data)kansen. U weet meer over uw bedrijf, wij hebben diepgaande kennis van digitale transformatie en bedrijfsverbetering. Deze combinatie blijkt zeer succesvol te zijn. Zodra we kansen hebben aangegeven, leggen we u uitgebreid uit hoe we de omslag maken naar tastbare voordelen zoals profitabele omzetgroei. Elementen: Hoe problemen aanpakken, hoe ambities realiseren, hoe financiële robuustheid creëren, hoe medewerkers betrekken en een projectplan met mijlpalen en business case (incl. onze ‘skin in the game’).


Stap 4

Levering

Bij acceptatie van de Future Fit Analyse wordt een bijbehorend stappenplan
samen met uw eigen kernteam uitgevoerd. Op basis van uw eigen data geven we u duidelijke mijlpalen met betrekking tot kostenbesparing (tegen uw huidige niveaus, niet beperkt tot IT) en voortgang van de digitale transformatie zelf. Daarmee bieden we u een nieuw bedrijfsmodel voor uw bedrijf aan dat technologie, gegevensorganisatie en gegevensintelligentie omvat.


Stap 5

Exploitatie

Zodra de technologie en het bedrijfsmodel voor uw ‘next stage business’ zijn geselecteerd en opgeleverd, richten we ons op de deliverables: Winstgevende groei door hogere inkomsten en marges in combinatie met lagere kosten en de eliminatie van allerhande zaken die wél afleiding maar geen bijdrage leverden. Ervoor zorgen dat de actuals vooraf gestelde doelen halen. U voert uw nieuwe bedrijfsmodel uit zonder de hoge kosten van traditionele IT-toepassingen en zonder afhankelijkheid van serviceproviders en consultants.


Stap 6

Onderhoud

Technologie en markten veranderen continu. De state-of-the-art oplossingen van vandaag kunnen morgen al achterhaald zijn. Daarom blijven we graag voor een langere periode bij u aan boord om uw technologie en processen te blijven fine-tunen voor optimale waardecreatie, ook op de lange termijn.

CASESTUDIES

Referentieprojecten:

Wijs & van Oostveen

Meer dan 30 jaar actief op de internationale financiële markten.

De Nederlandsche Bank

Zorgend voor een stabiel financieel systeem; stabiele prijzen en meer.

Rational

Intelligente apparatuur voor professionele keukens.

Deurbeleid

Future XL is niet voor iedereen geschikt en we hebben meer vraag dan capaciteit. Wij hanteren daarom onderstaand ‘deurbeleid’:

  • De bereidheid van het management om fundamentele metamorfoses toe te staan bij aantoonbaar verbeterpotentieel
  • Wij werken niet op basis van 1 op 1 klantwensen (wij zijn geen IT bedrijf en werken niet op ‘uurtje-factuurtje’ basis)
  • We werken met doortastende directies met focus op het bereiken van de beste oplossingen i.p.v. zoeken naar compromissen
  • Vereiste van ‘koersvastheid’: geen opportunisme of aarzeling
  • Bovenstaande intake is verplicht: We moeten elkaar ‘verdienen’
  • Wederzijds commitment: Snelle besluitvorming, duidelijke mijlpalen en mandaten
  • Snelle responstijden en directe-, ongecompliceerde communicatie
  • Duidelijke en heldere communicatie over essentiële zaken: Geen omvangrijke rapportages of schreeuwende powerpoints
Laten we beginnen

Creëer meer waarde door uw eigen data anders te gebruiken onder onze begeleiding